Doručak s hrvastkih farmi u Varaždinu

U Varaždinu, hotelu Turist je 7. travnja 2017. godine održan Doručak s hrvastkih farmi na kojemu je ravnatelj HPA Zdravko Barać predstavio dobrovoljni sustav označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi su bili posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko, mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakam Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Kruh hrvatskih polja, te tradicionalni domaći proizvodi iz Varaždinske županije.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je istaknuo važnost kupovine hrvatskih proizvoda koji su, kvalitetni, a Hrvatska Vlada i Ministarstvo poljoprivrede mogu puno učiniti u kontroli proizvoda koji dolaze na hrvatsko tržište, posebice onih koji stižu izvan Hrvatske, dok promociju prodaje hrvatskih proizvoda moraju raditi hrvatski kupci i građani.

Cilj je ovih akcija probuditi svijest kod naših građana da je hrvatsko bolje i kvalitetnije, i da se iza kupovine hrvatskih proizvoda kriju radna mjesta, oživljavanje i ostanak na selu i u hrvatskoj poljoprivredi, zaključio je ministar dodavši kako Varaždinska županija prednjači u prehrambenoj industriji.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar pohvalio je i rad ministra Tolušića i današnju promociju domaćih proizvoda kao i njihovo certificiranje.

Varaždinska je županija već ranije pokrenula certificiranje na gradskoj tržnici. Uključuje se i preko poticaja u razvoj poljoprivrede. Imamo 13 županijskih mjera preko kojih se poljoprivrednicima omogućavaju povoljniji uvjeti poslovanja, rekao je Štromar.