Doručak s hrvatskih farmi u Bjelovaru

U Bjelovaru u hotelu Central, 17. ožujka 2017. godine održan je Doručak s hrvatskih farmi na kojemu je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije predstavio sustave označavanja poljoprivrednih proizvoda znakovima Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja Hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno i Kruh hrvatskih polja. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći proizvodi koje nose oznake Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja Hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi poljoprivrednih proizvođača iz Bjelovarsko-bilogorske županije, po kojima je županija specifična.

Istaknuo bih da kada jedete domaće činite dobro za sebe i svoju obitelj i da pomažete hrvatskom proizvođaču. Naša županija koja ima najveću poljoprivrednu proizvodnju mesa, meda, mlijeka i niz drugih proizvoda, onda može i treba biti zainteresirana da HPA markica bude voditelj prodaje, istaknuo je župan Bjelovarsko- bilogorske županije Damir Bajs.

„U Hrvatskoj imamo vrhunske i kvalitetne proizvode, ali i vrhunski sustav označavanja. Stoga ovakvom manifestacijom želimo probuditi svijest naših građana da kupovinom hrvatskih poljoprivrednih proizvoda pomažemo i razviti hrvatsku poljoprivredu. Ministarstvo može puno toga napraviti i već puno toga radi, ali ako svatko od nas ne osvijesti važnost kupnje domaćih proizvoda, nećemo postići efekt koji želimo. Volimo svoje i brinimo se o svojemu te ne zaboravimo da kupnjom naših proizvoda kupujemo najkvalitetnije i najzdravije.“, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić tijekom otvorenja „Doručka s hrvatskih farmi.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi u Bjelovaru, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije održano je 4. Savjetovanje uzgajivača konja u Republici Hrvatskoj na kojemu su sudjelovali mnogobrojni uzgajivači i ljubitelji konja.