Doručak s hrvatskih farmi u Karlovcu

U Karlovcu je 14. ožujka 2017. godine u Hotelu Korana-Srakovčić održan Doručak s hrvatskih farmi na kojemu su posluženi tradicionalni domaći proizvodi: mlijeko i mliječni proizvodi, jaja, med, meso i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja Hrvatskih farmi, Brašno i Kruh hrvatskih polja. U Karlovcu su poljoprivredni proizvođači iz Karlovačke županije ponudili za Doručak svoje proizvode i delicije: Tounjski škripavac, Ogulinsko zelje Ogulinac, bučino ulje, kruh sa orasima i bučinim košticama, suhomesnati proizvodi i mnoge druge.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać predstavio je sustave dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda koji se HPA provodi s ciljem zaštite i razvoja domaće poljoprivredne proizvodnje.

Na Doručku s hrvatskih farmi sudjelovali su župan Karlovačke županije Ivan Vučić i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Jelić.

Nitko nam ne brani da govorimo da treba kupovati hrvatsko. Nitko nam to ne može zabraniti. Ja sam hrvatski ministar poljoprivrede i dužnost mi je štititi hrvatske poljoprivrednike i hrvatske proizvođače hrane, a time i hrvatske potrošače. Kako jedna pileća prsa koja prođu 2000 kilometara mogu biti bolja od domaće svježe piletine? Naši proizvodi imaju najbolji omjer cijene i kvalitete, inspekcijske službe ih mogu pratiti od polja do stola i zna se gdje su i u kojim uvjetima nastali. Ja za sve te proizvode mogu osobno garantirati. Imate pravo znati što jedete i što kupujete. Kupujte hrvatske proizvode, tražite hrvatske proizvode u trgovinama, lokal patriotizam nije busanje u prsa, to je način života, a bez hrane nema života “, izjavio je ministar Tolušić na Doručku s hrvatskih farmi u Karlovcu.