Doručak s hrvatskih farmi u Križevcima

U Križevcima u restoranu „Vojarna“ je  10. travnja 2017. godine državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković otvorila u ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića Doručak s hrvatskih farmi, na kojem je ravnatelj HPA Zdravko Barać predstavio sustave dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Koprivničko-križevačku županiju.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać naglasio je kako se danas više nego ikad osjeća potreba za promocijom domaćih proizvoda te dodao: „Poznato je da Ministarstvo poljoprivrede inzistira na utvrđivanju kvalitete hrane koja se nudi hrvatskim potrošačima. Mislim da smo prepoznali pravi trenutak za slanje jasne poruke o važnosti kupnje hrvatskih proizvoda, koji prolaze niz kontrola od same farme pa sve do polica trgovina. Otvaramo vrata doista svima, od najmanjih dionika – primarnih poljoprivrednih proizvođača pa sve do velikih prehrambenih industrija.“

Zamjenik Župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota rekao je kako kupnjom domaćih proizvoda pomažemo hrvatsko gospodarstvo te je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, kao i suradnjom s lokalnim poljoprivrednicima.

Naši su proizvođači vrijedni i marljivi, a ovo je odlična prilika da predstave rezultate svog rada. Zahvaljujem Ministarstvu i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji na trudu u promociji projekta, u koji se zapravo uklapaju i naše županijske manifestacije Dani voća i Dan povrća, a upravo su pred nama i Dani travnjaka – centralna manifestacija posvećena poljoprivrednoj proizvodnji, gdje ćemo također moći vidjeti sve ove kvalitetne proizvode“  kazao je zamjenik Sobota i pozvao sve prisutne na Dane travnjaka koji će se održati od 5. do 7. svibnja 2017. u Koprivnici.

„Ministarstvo poljoprivrede izradilo je niz zakonodavnih akata koji za cilj imaju razvoj hrvatske poljoprivrede i povećanje proizvodnje domaće hrane. Pomognite nam u toj namjeri i kupujte lokalne proizvode“, izjavila je državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković na Doručku s hrvatskih farmi u Križevcima.