Doručak s hrvatskih farmi u Virovitici

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je 24. travnja 2017. godine u Virovitici na Gradskoj tržnici Doručak s hrvatskih farmi  na kojem su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja,  i proizvodi specifični za Virovitičko-podravsku županiju.

Ravnatelj HPA Zdravko Barać predstavio je projekte HPA označavanja poljoprivrednih proizvoda koji su u provedbi od 2009. godine.

Sudionicima su se obratili i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije i direktor Viroexpa Igor Andrović.

Ovaj kraj poznajem bolje od bilo kojeg kutka na svijetu. Ovo je moj dom, moja županija, moji susjedi, moji prijatelji. Danas sam svojim Virovitičanima i Podravcima došao s porukom koju bez zadrške govorim u svakoj prilici: Kupujmo hrvatsko! Hrana koju mi možemo proizvesti ne može se proizvesti nigdje drugdje na svijetu. Tu prednost moramo naučiti koristiti. Podržimo naše proizvođače hrane, naše poljoprivredne proizvođače, prepoznajmo kvalitetu i prednosti domaćih proizvoda i pokažimo jedni drugima da nam je stalo do budućnosti naše zemlje i naše poljoprivrede “, poručio je ministar Tolušić u Virovitici.