Doručak s hrvatskih farmi u Zadru

U Zadru je 20. ožujka 2017. godine održan Doručak s hrvatskih farmi na kojemu su posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med, i kruh, označeni znakovima Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi, Brašno i Kruh hrvatskih polja. Na Doručku s hrvatskih farmi poljoprivredni proizvođači iz Zadarske županije ponudili su paški sir, pašku janjetinu, maslinovo ulje, proizvode od smokava, a bilo je i ribljih specijaliteta.

Ravnatelj HPA Zdravko Barać predstavio je sustav dobrovoljnog označavanja mlijeka, mesa, jaja, meda, kruha i brašna oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno i Kruh hrvatskih polja.

Župan Stipe Zrilić rekao da Zadarska županija kroz razne poticaje i aktivnosti već godinama pokušava potaknuti naše poljoprivredne proizvođače na još bolji i kvalitetniji rad. „Sufinancirali smo sadni materijal, premije osiguranja, edukaciju za poljoprivrednike, također i kamate za poslovne kredite, a sada dajemo potpore temeljem Programa ruralnog razvoja.“, rekao je župan Zadarske županije.

„Hrvatska ima definitivno najbolju hranu na svijetu. Najbolja riba je ova ulovljena u Jadranskom moru. Najbolji med je onaj koji je došao iz Dalmatinske zagore, Slavonije ili iz Gorskog kotara. I definitivno najbolja jaja i meso su proizvedeni u Hrvatskoj. Ja samo želim da naši građani kupuju hrvatske proizvode i da postanu svjesni da svakom kupovinom hrvatskog poljoprivrednog proizvoda direktno potiču rast i razvoj hrvatske poljoprivrede. Hrvatski su proizvodi ekstra kvalitete, zdravstveno su sigurni i najpovoljniji kada usporedimo cijenu i kvalitetu proizvoda”, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Zadru na Doručku s hrvatskih farmi.