U sklopu manifestacije 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. proljetnog sajma u Novoj Gradiški na središnjem gradskom trgu održao se Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Hrvatskog pčelarskog sajma.

Cilj mednog doručka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka, što je naglasio i državni tajnik Tugomir Majdak,kao izaslanik potpredsjednika vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Uz njega, mednom doručku prisustvovali su i dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Stanko Ćuljak, zamjenik župana Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković te gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić te djeca Dječjeg vrtića Nova Gradiška, plesne skupine Marine Mihelčić iz Požege i plesnog kluba Boa iz Nove Gradiške kao i brojni drugi uzvanici.

Na doručku su osim meda bili predstavljeni i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima kao što su mlijeko, jaja, brašno, kruh, a koji nose neki od zaštićenih znakova Ministarstva poljoprivrede.