Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Splitu

4. studenog 2017. godine u sklopu 8. Međunarodnog pčelarskog sajma DALMATINA 2017. održan je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Na Mednom doručku bili su prisutni: ravnatelj HPA i izaslanik ministra poljoprivrede doc.dr.sc. Zdravko Barać, Ela Žižić-pročelnica Službe za gospodarstvo, turizam, međunarodne i europske fondove grada Splita, Luka Brčić-zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije te Ivan Mravak – v.d. Predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetili su učenici trećih razreda osnove škole OŠ Ivana Mažuranića – Han i OŠ Kamešnica – Otok koji su uživali u doručku što nas izuzetno veseli jer nam je i želja bila da im potaknemo svijest o važnosti konzumacije domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima.