Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Vinkovcima

U sklopu 15. Pčelarskih dana – međunarodnog pčelarskog sajma opreme i pčelinjih proizvoda u Vinkovcima, 16. ožujka 2018. godine, održan je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Zamjenik ravnatelja HPA, Ivica Vranić predstavio je dobrovoljni sustav označavanja meda Znakom Med hrvatskih pčelinjaka te važnost promocije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Doručku su prisustvovali i izaslanik Hrvatskog pčelarskog saveza Stanko Čuljak, gradonačelnik grada Vinkovci Ivan Bosančić te ispred Vukovarsko-srijemske županije pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu, Andrja Matić.

Posebni gosti bili su učenici 4. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Vinkovci kojima je poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaći proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.