„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Sinju

U razdoblju od 23. do 24. ožujka 2018. godine u Sinju je održan 13. nacionalni sajam pršuta. U sklopu Sajma Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanje u poljoprivredi organizirali su petu po redu manifestaciju „Naše domaće, sada i ubuduće“.

Organizirane su radionice na kojima se moglo saznati više o aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja te apliciranju za iskorištavanje sredstava iz istog. Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Edukacijom građana proizvodi OPG-ova su traženiji, povećala se i njihova on-line prodaja, hotelijeri uključuju domaće proizvode u svoju ponudu, raste interes za ruralni turizam, građani pažljivije čitaju deklaracije na proizvodima koje kupuju, poljoprivrednici iskazuju veći interes za HPA označavanje svojih proizvoda.

Nakon radionice, na radnom ručku s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede – predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.