Doručak s hrvatskih farmi u Požegi

U Požegi na imanju Zlatni lug, 26. travnja 2017. godine održan je Doručak s hrvatskih farmi, na kojemu su nazočili državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, brojni uzvanici i poljoprivredni proizvođači iz Požeško-slavonske županije.

Ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać predstavio je sustave dobrovoljnog označavanja poljoprivrednih proizvoda oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Kruh i Brašno hrvatskih polja, koje Hrvatska poljoprivredna agencija provodi od 2009. godine.

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević zahvalio je Ministarstvu i Agenciji na pokretanju ovog projekta, i izrazio želju da se ovoj akciji priključi i Ministarstvo turizma. Poljoprivredna i prehrambena proizvodnja su temelj razvoja naše županije. Naše probleme ne može riješiti nitko drugi osim nas jer mi sami odlučujemo kojim smjerom moramo ići, rekao je župan Tomašević.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak otvorio je Doručak s hrvatskih farmi u Zlatnom lugu na kojemu su poslužene tradicionalne domaće namirnice, mlijeko i mliječni proizvodi, jaja, med i kruh, označene znakovima Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše i Kruh hrvatskih polja te ostali proizvodi karakteristični za Požeško – slavonsku županiju.

Ideja je začeta u Ministarstvu poljoprivrede i pokrenuta od strane ministra Tomislava Tolušića kako bi Hrvatska krenula u bitku za hrvatske poljoprivredne proizvode. Bitka za hrvatsku poljoprivredu, poljoprivredne proizvode i što više obradivih površina jedna je od misija Vlade RH. Na tom tragu Ministarstvo poljoprivrede donijelo je određene mjere, a jedna od njih je i ovaj projekt koji promiče hrvatske poljoprivredne proizvode, te podiže svijest potrošača da su oni doista najkvalitetniji u Europi, ali i svijetu, rekao je držani tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi državni tajnik Tugomir Majdak održao je radni sastanak s poljoprivrednim proizvođačima u Županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije.