Doručak s hrvatskih farmi u Sisku

Tradicionalno 12. Savjetovanje za uzgajivače goveda ove godine je započelo Doručkom s hrvatskih farmi, 25. siječnja 2017. godine u Sisku. Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), Sisačko-moslavačka županija i središnji uzgajivački savezi, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, okupili su 200- njak sudionika, uzgajivača goveda, proizvođača mlijeka, predstavnika prehrambene i prerađivačke industrije. Razmjenjivale su se najnovije informacije i raspravljalo o aktualnim temama za razvoj govedarske proizvodnje.

Na Doručku s hrvatskih farmi, poslužene su tradicionalne namirnice: mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva, med i jaja, isključivo onih proizvođača koji nose oznake Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz lijepe naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja. Takav sustav označavanja kojega provodi HPA predstavio je Zdravko Barać, v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije koji je najavio i buduće aktivnosti promidžbe hrvatskih proizvoda.

Domaćin ovogodišnjeg 12. Savjetovanja za uzgajivače goveda i Doručka s hrvatskih farmi, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, naglasio je važnost poljoprivrede i potencijale Hrvatske za proizvodnju vlastite, kvalitetne i zdrave hrane. Sisačko-moslavačka županija provodi kampanju lokalnih proizvoda Kupujmo lokalno. Košaru domaćih i nagrađenih proizvoda iz Sisačko-moslavačke županije, ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću uručila je saborska zastupnica Željka Josić.

Ministar poljoprivrede na Doručku s hrvatskih farmi izjavio je: „Danas smo doručkovali hrvatsko mlijeko, meso, jaja i kruh – i to bismo trebali raditi svaki dan – kupovati i jesti hrvatsko – ne samo zato što je svježije, zdravije i bolje od uvoznog, nego zato što dajući prednost lokalnom proizvodu štitimo hrvatsku poljoprivredu.“