Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka-Apitera 2017., Zagreb

20 listopada 2017. godine u sklopu Sajma zdravog življenja 2017. i 3. sajma pčelarstva – Apitera, održan je prvi Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez.

Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetili su učenici četvrtog razreda osnove škole Većeslava Holjevca Siget kojima je na samom početku predstavnica Hrvatskog pčelarskog održala kratku edukaciju o značaju meda, a kako je potrebno djecu od malih nogu učiti o podrijetlu namirnica koje konzumiraju željeli smo da učenici budi dragi gosti na ovom doručku te da im na taj način potaknemo svijest o važnosti konzumacije domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima. A da smo u tome uspjeli govori i njihovo veliko zadovoljstvo nakon održanog doručka.

Domaćin mednog doručka bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije doc.dr.sc. Zdravko Barać te v.d. predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Ivan Mravak.