Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Gudovcu

U sklopu 14. Međunarodnog pčelarskog sajma u Gudovcu, 10. veljače 2018. godine, održan je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka organizirali su Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez sa ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Ravnatelj HPA, doc.dr.sc. Zdravko Barać predstavio je dobrovoljni sustav označavanja meda Znakom Med hrvatskih pčelinjaka te važnost promocije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima.

Doručku su prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak, v.d. tajnica Hrvatskog pčelarskog saveza Ankica Duščević te brojni uzvanici i posjetitelji pčelarskog sajma.

Posebni gosti na Doručku bili su učenici 2. i 4. razreda III. Osnovne škole Bjelovar kojima je poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaći proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.