Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Novoj Gradiški

U sklopu 2. PROLJETNOG SAJMA i 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški održat će se manifestacija pod nazivom Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i Hrvatskog pčelarskog saveza održava se 17. svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava u Novoj Gradiški. Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, punjen u nacionalnu staklenku za med i označen zaštićenim znakom Ministarstva poljoprivrede Med hrvatskih pčelinjaka.

Na doručku osim meda, konzumirat će se i ostali domaći proizvodi proizvedeni na hrvatskim farmama i poljima kao što su mlijeko, jaja, brašno, kruh, a koji nose neki od zaštićenih znakova Ministarstva poljoprivrede.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetit će i djeca Dječjeg vrtića Nova Gradiška, plesne skupine Marine Mihelčić iz Požege i plesnog kluba Boa iz Nove Gradiške. Ovakvim načinom želimo kod djece potaknuti svijest o važnosti i prednosti konzumacije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima s ciljem povećanja udjela meda u njihovoj prehrani, kao i ukazati na važnosti i ulogu pčelarstva u cjelokupnoj poljoprivrednoj proizvodnji.