Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka u Osijeku

U sklopu 21. Osječkog jesenskog sajma, 5. listopada 2018. godine održan je Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka. Cilj manifestacije, organizirane u suradnji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog pčelarskog saveza, je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.
Uz ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije, doc. dr. sc. Zdravka Baraća, koji je predstavio dobrovoljni sustav označavanja meda Znakom Med hrvatskih pčelinjaka te važnost promocije meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima, Mednom doručku nazočili su i Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije te Stanko Čuljak, dopredsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza, koji je podsjetio kako je u tijeku projekt izrade zaštićene staklenke, što će biti znak da je med u njoj vrcan iz domaćih pčelinjaka.
Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posjetilo je i četrdesetak učenika iz Osnovne škole Retfala iz Osijeka koji su uživali u mednom obroku uz šalicu mlijeka s hrvatskih farmi. Na taj način se želi kod djece potaknuti svijest o uključivanju meda i mednih proizvoda u svakodnevnu konzumaciju te ih učiti od malih nogu o podrijetlu namirnica koje konzumiraju s posebnim naglaskom na domaće proizvode proizvedene na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima.
Brojni uzvanici i posjetitelji sajma, uz med s hrvatskih pčelinjaka, imali su priliku kušati i ostalu hranu sa znakom Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Kruh hrvatskih polja i Brašno hrvatskih polja.