„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Dubrovniku
![Naše domaće, sada i ubuduće Dubrovnik 005](/HPAv2/Resource/SmartSize?url=~%2FCms_Data%2FContents%2FHPAv2%2FFolders%2FSlike%2FNase_domace%2FDub18%2F~contents%2FNa-e-doma-e-sada-i-ubudu-e-Dubrovnik-005.jpg&width=1106&height=543&vAlign=top&hAlign=center&quality=95&key=kKmk%2F6lJfDe2qBfCawuSqemr1x2hZhWQIhPXRydxO%2B6L4OOn7l6G9bBLJr4V3Z0oVUH3ZHQ%2BB3U1zaqdsjIxpCW1kV%2BPKC5ne313LDDx4Ope21JkXsdCg7LWxbVwL6suGvvdXSEfhsX6omxRqwrV1wGSxYVnjRl1EPVs3fS7qFSUl8%2BqSswHLA%3D%3D)
Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Dubrovnik u petak, 20. travnja 2018. godine gdje se sastao s vinarima i sudjelovao u radionicama o mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja nakon kojih je održan i Radni ručak s ministrom na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU.
U Uvali Lapad ministar je otvorio 5. vinski festival „Dubrovnik Festiwine“.
„U ovoj županiji turizam i poljoprivreda definitivno idu zajedno i to se vidi. Svi hoteli morali bi imati lokalne proizvode u svojoj ponudi. Većina to i radi, a oni koji ne rade tako u konačnici rade na svoju štetu. Ovdje se proizvodi vrhunska hrana koju prate vrhunska i svjetski priznata vina. Jače povezivanje proizvođača i hotelijera svakako mora biti prioritet. Mi i ove godine obilazimo sve županije i promoviramo naše domaće proizvođače i naše zaštićene proizvode. Cilj nam je pokazati, prije svega potrošačima, a onda i turističkim djelatnicima, da nema kvalitetnije i bolje hrane od one koja je lokalno uzgojena. Travanj je mjesec hrvatskih autohtonih proizvoda i mjesec podizanja svijesti o važnosti očuvanja naše tradicije i naših specijaliteta.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku.
[video1]