„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Dubrovniku

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je Dubrovnik u petak, 20. travnja 2018. godine gdje se sastao s vinarima i sudjelovao u radionicama o mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja nakon kojih je održan i Radni ručak s ministrom na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU.

U Uvali Lapad ministar je otvorio 5. vinski festival „Dubrovnik Festiwine“.

„U ovoj županiji turizam i poljoprivreda definitivno idu zajedno i to se vidi. Svi hoteli morali bi imati lokalne proizvode u svojoj ponudi. Većina to i radi, a oni koji ne rade tako u konačnici rade na svoju štetu. Ovdje se proizvodi vrhunska hrana koju prate vrhunska i svjetski priznata vina. Jače povezivanje proizvođača i hotelijera svakako mora biti prioritet. Mi i ove godine obilazimo sve županije i promoviramo naše domaće proizvođače i naše zaštićene proizvode. Cilj nam je pokazati, prije svega potrošačima, a onda i turističkim djelatnicima, da nema kvalitetnije i bolje hrane od one koja je lokalno uzgojena. Travanj je mjesec hrvatskih autohtonih proizvoda i mjesec podizanja svijesti o važnosti očuvanja naše tradicije i naših specijaliteta.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku.

[video1]