„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Mariji Bistrici

Ministar Tomislav Tolušić posjetio je danas, 24. travnja 2018. godine Mariju Bistricu gdje je Ministarstvo poljoprivrede organiziralo radionice o mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja.

Nakon radionica za potencijalne korisnike održan i Radni ručak s ministrom na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, te hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni u EU.

„Korisnici iz Krapinsko-zagorske županije do sada su iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj ugovorili projekata u vrijednosti 242,5 milijuna kuna. To je dobar rezultat. Ima još novca na raspolaganju i za poljoprivrednu proizvodnju, lokalnu infrastrukturu, vodovode, ceste, vrtiće ali i za promociju naših domaćih proizvoda. Zagorskog purana smo zaštitili na EU razini, a mlinci su u postupku zaštite. Siguran sam da će i ostali specijaliteti ovoga kraja uskoro naći svoj put do EU oznaka koje donose dodanu vrijednost kako proizvođačima tako i potrošačima.“ – izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Mariji Bistrici.