„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Pleternici

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine Pleternicu gdje je Ministarstvo poljoprivrede organiziralo radionice na temu novih mogućnosti financiranja iz Programa ruralnog razvoja pod nazivom „Naše domaće, sada i ubuduće“. U okviru manifestacije održan je i radni ručak s ministrom poljoprivrede na kojem su predstavljeni proizvodi s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja.

“Svaki zakon i pravilnik na kojem Ministarstvo radi služi poljoprivrednim proizvođačima i njihovim potrebama. Cilj nam je da se poljoprivredni proizvođači rasterete administrativno, da ih se maksimalno zaštiti od nepoštene tržišne utakmice i da im se omogući povoljno financiranje njihovih ideja i projekata. Zato i jesmo na terenu barem jednom tjedno. Slušamo, razgovaramo, detektiramo načine kako zajedno možemo riješiti neke probleme. Istovremeno promoviramo plodove njihovog rada i radimo na podizanju svijesti naših sugrađana da je lokalno uzgojena hrana najbolja i najkvalitetnija. Veseli me što u razgovoru s poljoprivrednicima u posljednje vrijeme prevladavaju ideje, a sve je manje kukanja i problema. Vjerujem da će se taj trend nastaviti budemo li nastavili surađivati i zajedno pristupati izazovima.” – izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nakon manifestacije ministar Tolušić obišao je pogon BIZ mljekare u naselju Buk, gdje 11 proizvođača mlijeka organiziranih u proizvođačku organizaciju, prerađuju mlijeko u vlastitom aranžmanu i pod zajedničkim krovom stvaraju 19 različitih proizvoda.