„Naše domaće, sada i ubuduće“ u Vrbovcu

Danas je u Vrbovcu održana deveta u nizu manifestacija „Naše domaće, sada i ubuduće“ koja informira poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj: za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu – čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade. Radionice su održali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

„Zagrebačka županija ima najveći broj registriranih poljoprivrednika u Hrvatskoj, a sve više njih koristi i novac iz EU fondova. Tu smo danas da im predstavimo nove mjere financiranja i promoviramo njihove vrhunske prehrambene proizvode.” – izjavio je ministar Tomislav Tolušić

te poručio okupljenima – “Upravo ste vi ti koji diktiraju kakva će hrana biti u trgovačkim lancima, jer ako tražite domaći proizvod na policama trgovina onda će ga trgovci i nabaviti.”

Nakon radionica, na radnom ručku s ministrom poljoprivrede – predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije: meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti EU.